Project Kind in de Natuur Overijssel afgerond

woensdag 23 november 2011
timer 2 min
Project Kind in de Natuur Overijssel afgerond Na vier jaar sluit Natuur en Milieu Overijssel het project Kind in de Natuur af. In dit project werkte de provincie samen met natuurorganisaties, particulieren, scholen, bedrijven en gemeenten aan de introductie van nieuwe natuurspeelplaatsen in Overijssel.
 Project Kind in de Natuur Overijssel afgerond

Inmiddels is Overijssel heel wat natuurlijke speelplekken rijker en staat het natuurlijk spelen volop in de belangstelling. Op 16 december wordt het project Kind in de Natuur afgesloten met een eindfeest in het BinnensteBuitenBos in Diepenheim.  

Factsheets


Behalve de stimulering en bekendheid van natuurspeelplaatsen heeft het project ook veel kennis opgeleverd, aldus de provincie. “Over praktische zaken, bijvoorbeeld waar je een goede waterpomp kunt bestellen en hoe het nu zit met die o zo ingewikkeld lijkende keuringen. Maar ook over inspiratie, ontwerpen, aanleggen en feestjes vieren.” Deze kennis is gebundeld in een aantal factsheets die in een bundel uitgereikt zullen worden tijdens het eindfeest.

Impuls Natuurlijke Speelplaatsen in 2011


In 2010 gaf Natuur en Mileu nog vorm aan de doorstart van het Overijsselse netwerk Impuls Natuurlijke Speelplaatsen. Na het faillissement van Variya in oktober 2010 was onzeker of het project door kon gaan. Natuur en Milieu Overijssel zette het project voort. Marijke Wester: “Natuur en Milieu Overijssel was vanaf 2008 betrokken bij het project, met name ter ondersteuning van scholen in de provincie die hun schoolplein willen vergroenen. Eind 2010 hebben we de trekkersrol van Variya overgenomen en sindsdien ondersteunen we ook de andere initiatieven, bijvoorbeeld van buurtbewoners en gemeenten.”

Handreiking Samenwerken aan jeugd en groen


In een speciale handreiking voor gemeenten zijn inspirerende voorbeelden te vinden hoe vanuit de gemeente de relatie tussen jeugd en groen versterkt kan worden. Hoe zet je een locale samenwerking op, hoe zorg je voor de projectuitvoering en hoe betrek je de bewoners bij het proces. Ook vind je tips voor de nodige verankering in beleid en organisatie. De handreiking is hier te downloaden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
 Project Kind in de Natuur Overijssel afgerond