Speeltuinbende test Leidse speeltuin

donderdag 18 augustus 2011
timer 1 min
Binnenkort zal een groepje experts, de Speeltuinbende, de Speeltuin Zuiderkwartier in Leiden testen op toegankelijkheid voor gehandicapte kinderen. De Speeltuinbende bestaat uit kinderen met én zonder handicap, die de toestellen onder de loep zullen nemen en vooral uitproberen.
Speeltuinbende test Leidse speeltuin

 

Sterren


Het team zal na het testen het aantal sterren toekennen, dat deze middelgrote Leidse speeltuin heeft verdiend. Met een oppervlakte van 500 vierkante meter beschikt het Zuiderkwartier over 36 speeltoestellen en organiseert regelmatig activiteiten voor kinderen uit de buurt.

Samen Spelen


De Speeltuinbende is een onderdeel van het driejarige project ‘Samen Spelen’, een initiatief van ‘NSGK voor het gehandicapte kind’. Samen met NUSO, de koepel voor speeltuinverenigingen, wil NSGK speeltuinen in heel Nederland toegankelijk krijgen. Het doel is dat in 2012 ten minste 25 speeltuinen zo zijn aangepast dat kinderen met en zonder handicap er samen kunnen spelen.

Bron: Sleutelstad.nl

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Speeltuinbende test Leidse speeltuin