Te weinig speelplekken Overbetuwe

woensdag 12 januari 2011
timer 1 min
Opnieuw is in Overbetuwe de notitie gemaakt dat de gemeente te weinig speelplekken kent voor jongeren van 12 jaar en ouder. Voor kinderen tot die leeftijd zijn er genoeg speelmogelijkheden maar de kwaliteit van die plekken laat te wensen over.
Te weinig speelplekken Overbetuwe


Buiten spelen in Overbetuwe


De opmerkingen zijn terug te vinden in de uitgangspuntennotitie 'Buiten spelen in Overbetuwe' waaraan burgemeester en wethouders deze week hun goedkeuring hebben verleend. De notitie moet de aanzet vormen voor een nieuwe beleidsnota. Omdat het moeilijk is speelplekken te vinden voor de oudere kinderen wordt er voor deze groep een aparte nota gemaakt.  


Soorten speelplekken


Overbetuwe kent 97 speelplekken. Soms gaat het om grote ruimten met meerdere toestellen, maar er zijn ook speelplekken op de hoek van de straat met een of twee toestellen. De gemeente streeft ernaar dat er voor de jeugd voldoende speelplekken komen die goed bereikbaar zijn.

Bron: Gelderlander 2011

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Te weinig speelplekken Overbetuwe