Unicef en WNF speelplekken concept

vrijdag 14 januari 2011
timer 2 min
Speelplaatsen ingericht volgens Unicef en WNF concepten Enkele speelplaatsen in de gemeente Teylingen worden door Boer Speeltoestellen duurzaam ingericht volgens concepten van Unicef en het Wereld Natuurfonds. Per speelplek wordt tien procent van de aanschafwaarde afgedragen aan het goede doel.
Unicef en WNF speelplekken concept


Speelplaatsenherstelplan


De speelplaatsen in de Zwanebloemstraat en Lommerlustlaan zijn aan verbetering toe en zijn daarom opgenomen in het speelplaatsenherstelplan van de gemeente Teylingen. De verbetering en herinrichting kost € 65.000 euro. De gemeente laat het uitvoeren door het bedrijf 'Boer speeltoestellen', dat deze speelplaatsen kan inrichten volgens concepten van Unicef en het Wereld Natuurfonds.

10 procent naar goed doel


De speelplaatsen worden duurzaam ingericht en met verwijzingen naar Unicef en het Wereld Natuurfonds. Normaal moet bij dergelijke bedragen een 'meervoudig onderhandse aanbesteding' plaatsvinden. Maar omdat Boer het alleenrecht op dit concept heeft, kan dat nu niet. De gemeente ziet af van de meervoudige aanbesteding, omdat het concept een meerwaarde geeft aan de millennium doelstellingen van de gemeente. Bovendien schenkt het bedrijf tien procent van de aanschafkosten van de Unicef speelplekken aan de kinderstichting en tien procent van de WNF speelplekken aan het Wereld Natuurfonds.

Kosten en proces


Het college betaalt een deel van de kosten uit de pot Millenium. Zowel Wooncorporatie Stek als Woonstichting Warmunda hebben toegezegd een bijdrage te leveren aan deze projecten. Belangstellenden kunnen de definitieve ontwerpen inzien op het gemeentekantoor of bekijken op de gemeentewebsite. Omwonenden van speelplaatsen worden bij de start van de werkzaamheden door de aannemer geïnformeerd.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Unicef en WNF speelplekken concept