Zwolse jeugd krijgt speelplek in centrum

woensdag 24 augustus 2011
timer 1 min
Zwolse jeugd krijgt speelplek in Potgieterpark De jeugd in de Zwolse binnenstad krijgt binnen afzienbare tijd weer een eigen speelplek: in het Potgieterpark. Het centrum moet het al geruime tijd zonder speelplaats stellen.
Zwolse jeugd krijgt speelplek in centrum

 

Klimtoestel en veerbeesten


Het gaat om een transparant roestvrijstalen klim- en klautertoestel in de vorm van een dier. Daarnaast komen er voor de kleinsten nog enkele 'veerbeesten' (een soort wipkippen, maar dan iets stijlvoller). Het plan voor een speelplek komt uit de koker van binnenstadbewoners. Zij deden dit jaar met succes een gooi naar het wijkbudget.

Opgetogen


Gekozen is nu voor één toestel dat voor een grote leeftijdsgroep geschikt is in plaats van een 'traditionele' speeltuin. Onlangs werd het voorlopige ontwerp gepresenteerd in de welstands- en monumentencommissie. Die toonde zich opgetogen, omdat het stijlvol is en goed past in het park. De speelplek kan dit najaar ingericht worden.

Bron: de Stentor

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Zwolse jeugd krijgt speelplek in centrum