Project

SBO het Overpad, speciaal schoolterrein

Signum is een grote organisatie voor primair onderwijs in 's-Hertogenbosch en omstreken, met 24 basisscholen en 2 scholen voor speciaal basisonderwijs. SBO Het Overpad is in 2012 in gebruik genomen en richt zich met name op leerlingen die niet of moeilijk op een gewone basisschool kunnen functioneren, vanwege bijvoorbeeld dyslexie, een gedragsstoornis of spraakprobleem.

Veilig spelen

Op basis van een masterplan van bureau RIS (Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur) en in opdracht van Bouwbedrijf Van Wijnen heeft BTL Realisatie, vestiging Haaren, in 2012 de totale terreininrichting verzorgd: van werktekening en technisch constructiedossier tot grondwerk, riolering, bestrating, hekwerk en spelaanleiding. Afrondend is de technische keuring uitgevoerd volgens de WAS, waarmee het schoolplein voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen.
 

Spelen in 't Groen

De realisatie van dit schoolplein past prima binnen het BTL-concept Spelen in ’t Groen, waar integratie van groen en spel, met gebruikmaking van natuurlijke en duurzame materialen, is toegepast. Een zintuigentuin, werkcafé, getrapte houten keerwand, stammentrap met heuvels en kunstgras, alsook een fraaie fantasiemuur, zijn opvallende onderdelen welke voor de nodige uitdaging en prikkels zorgen.

Deel dit artikel