Nieuws

Antoniusschool plant duizend bloembollen

De Antoniusschool in Voorhout won afgelopen juni de publieksprijs van de zogenoemde 'Soil Your Undies'-challenge. Dit is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereniging voor Bloembollencultuur (KAVB). De school won duizend bloembollen, die op maandag 30 September zijn geplant rondom de school.

Tijdens de challenge werden onderbroeken in de bodem ingegraven om zo de gezondheid van de tuingrond te testen. Na de opgraving in juni bleek van het 100 procent katoenen ondergoed in de schooltuin nauwelijks meer wat over te zijn: het bewijs dat het bodemleven uitermate gezond is. 


De hyacintbollen zijn afkomstig van kweker Klaas Hogervorst uit buurdorp Noordwijkerhout. Hij was de winnaar van de 'Soil Your Undies-vakprijs en heeft de beste bollengrond van Nederland. De andere lentebloeiers zijn aangeboden door kwekerij Bruno Nebelung uit Voorhout. Voorafgaand aan het planten van de bollen kregen de kinderen 'bloembollenles' van kwekersvrouw Marit Hogervorst. 

Anita Versloot (KAVB) benadrukt het belang van een groen schoolplein: "Dit mag niet worden onderschat. Behalve de educatieve waarde en de positieve bijdrage willen we kinderen ook het plezier van tuinieren meegeven. Tegel eruit, bol erin. Jong geleerd is oud gedaan."

De bloembollen zorgen komend jaar voor volop kleur en geur. Doordat veel lentebloeiers ook nectar hebben, zijn ze aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers. Versloot: "Dat is extra belangrijk in de eerste maanden van het jaar. De bijen kunnen al uitvliegen in februari. Bloeiende bollen bieden dan al veel voedsel voor de bestuivers." In de schooltuin hebben de kinderen ook een bijenhotel geplaatst. 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven